Si te Krijojme Nje Logo per Faqe Web

Shkruar nga Fatmir Shehu

Pasi te keni instaluar blogun tuaj WordPress.. hapi tjeter eshte pershtatja e pamjes vizuale. Normalisht nje nder elementet me kryesore qe perbejne dizajnin e nje blogu eshte Logo-ja. Logo-ja eshte detaji qe identifikon blogun, biznesin apo komapnine tuaj duke perdorur nje imazh te vetem apo te nderthurur me tekst. Te pasurit nje logo identifikuese ndihmon te rrisni reputacionin dhe njohjen e markes tuaj.

Nje logo profesionale rrit me teper besimin tek ndjeksit apo klientet tuaj. Nje logo autentike eshte shume e rendesishme per bizneset e medha pasi dizajni sherben si mjet identifikimi. Imagjinoni nese shikoni nje logo e cila perbehet nga nje Molle e kafshuar. Normalisht gjeja e pare qe ju vjen ne mendje eshte kompania Apple, iPhone apo iMac.

Ne kete guide do te shpjegojme si te krijoni nje logo te thjeshte qe faqja juaj te duket e sistemuar ne menyre profesionale, pa pasur nevoje te perdorni Photoshop apo ndonje program tjeter.

Hapi 1: Futuni ne http://iconfinder.com dhe zgjidhni nje ikone qe mendoni se pershtatet me karakterin e faqes tuaj. Ne rastin tim do krijoj nje logo te pershtatshme per faqen free1912.com dhe do kerkoj per Albania. Ne iconfinder ju mund te gjeni me shume se 1.3 milion ikona te ndryshme.

iconfinder

Hapi 2: Zgjidhni opsionin free ne menyre qe t’ju shfaqen vetem ikonat qe jane falas dhe me pas zgjidhni ikonen qe ju pelqen te perdorni.

Hapi 3: Zgjidhni ikonen qe ju pelqen me teper dhe shkarkoni versionin PNG Base 64 si ne figuren me poshte.

Hapi 4: Futuni ne http://logomakr.com dhe ngarkoni ikonen qe shkarkuat ne menyre qe ta pershtasni sipas preferencave tuaja.

Shikoni video-guiden si te krijoni nje logo nga logomakr.com thjeshte dhe falas.

Pasi te kenmi shkarkuar logon, e ngarkojme ate nga paneli i administrimit. Ne shumicen e temave te wordpress, logoja ndryshohet duke kluar “Customize” dhe me pas

Shenim: Ne kete guide jane perdorur elemte grafike si, ikona e flamurit (qe ne fakt duhet te kishte Shiponjen e Zeze e jo te bardhe), Fonti dhe freemakr.com per te ndertuar nje logo te thjeshte duke perdorur logomakr.com. Nese deshironi nje logo krejtesisht unike dhe profesionale, duhet te kerkoni ndihmen e nje profesionisti ne programet specifike si Adobe Photoshop apo Illustator. Mund te perdorni fiverr.com apo 99designs.com sherbime cilesore kundrejt pageses.

Per cdo pyetje jeni te lutuar te na shkruani ne hapsiren e komenteve me poshte, do jemi me shume se te kenaqur t’ju pergjigjemi.

 

-Webguida

[yasr_overall_rating size=”medium”]

Rreth autorit

Fatmir Shehu

Webguida.al eshte nje blog i krijuar me qellim qe t'ju sherbeje te gjithe atyre qe deshirojne te mesojne si te krijojne nje blog online. Webguida perbehet nga nje staf me eksperience shumëvjecare ne webdesign dhe webmarketing.

1 Koment

Lini një Koment