Kompanite me Te mira per Host

Shkruar nga Fatmir Shehu

Si te kuptojme nese nje web host eshte i mire? A ka akoma rendesi bandwith dhe hapsira e diskut? Cfare lloj hosti duhet te zgjedh per faqen time? Ne kete shkrim do i japim pergjigje ketyre pyetjeve me te shpeshta.

Si te zgjedhim nje host te mire?

Shkurtimisht –

  1. Fillimisht kupto se per cfare lloj website te duhet hosti
  2. Kontrollo garancine qe te ofrojne per qendrueshmerine online (Uptime).
  3. Studio mundesine qe te japin per upgrade nese do kesh nevoje.
  4. Kontrollo karakteristikat (si p.sh nr e domaineve qe nje host mund te mbaj)
  5. Kontrollo cmimet e blerjes dhe rinovimit
  6. Kontrollo panelin e kontrollit
  7. Lexo me kujdes kushtet e perdorimit te resurseve dhe politikat e kompanise.
  8. Opsione te tjera (si p.sh backup i faqes, siguria etj)

Para se te blini hostin eshte e rendesishme te kuptoni se per cfare qellimi do t’ju sherbej. Nese rast se keni nje aplikacion te vencate qe do e hidhni online, duhet te siguroheni per detajet teknike si p.sh nese aplikacioni juaj ka nevoje per nje database MySQL, apo nese pershtatet me versionin e PHP etj.

Nese jeni fillestare dhe thjeshte deshironi te krijoni faqen ose blogun tuaj online besoj se s’keni nevoje te beni llogari teper precize. Shumica e kompanive web hosting ofrojne pothuajse te gjitha instrumentet e nevojshme dhe mjaftueshme per te nxjerre dhe mbajtur nje faqe online.

Shared hosting kushtojne lire, mirmbahen lehtesisht dhe mjaftojne per te mbajtur nje website online fare lehte dhe pa problem.

(Vazhdon…)

 

 

[yasr_overall_rating size=”medium”]

Rreth autorit

Fatmir Shehu

Webguida.al eshte nje blog i krijuar me qellim qe t'ju sherbeje te gjithe atyre qe deshirojne te mesojne si te krijojne nje blog online. Webguida perbehet nga nje staf me eksperience shumëvjecare ne webdesign dhe webmarketing.

Lini një Koment